ACADEMY – Vakbekwaamheid

BLANK

Masterclass: Vakbekwaam indiceren en organiseren vanuit de Zvw

Voor wie: Gevorderde wijkverpleegkundige of indicatiecoach/niveau 5–6
Duur: 2 dagdelen
Aantal deelnemers: Max. 12
Geaccrediteerd: Ja. 7 accreditatiepunten en 5 ODA–punten (V&VN)
Certificaat: Ja

Dit ga je leren

Deze MASTERCLASS is bedoeld voor gevorderde wijkverpleegkundigen en indicatie coaches.We bespreken met jou waar jullie tegenaan lopen en verwerken deze informatie in een casus op maat.

Vervolgens werk je de op maat gemaakte praktijkcasus zelfstandig uit, in Nedap Ons® . Aan de hand van ons verpleegkundig VIOmodel doorloop je in 6 stappen het hele proces van indiceren en organiseren van zorg. Met behulp van de VIOchecklist geef je na elke stap feedback op elkaars werk en leer je te kijken door de bril van de zorgverzekeraar. Welke informatie heeft de zorgverzekeraar nodig om te komen tot een goede beoordeling van de indicatie? Je leert mét en van elkaar. Zo bespreek je elke stap zowel in tweetallen als centraal. De trainer geeft daarbij vanuit de praktijk tips en tricks mee. Na deze interactieve training kun je de opgedane kennis direct toepassen in je eigen praktijk.

Meer informatie over deze training

Bekijk de website van zorgscholing voor de actuele trainingsdata: https://www.zorgscholing.nl/cursus/masterclass-vakbekwaam-indiceren-en-organiseren
We bieden deze training ook incompany aan. Neem vrijblijvend contact met ons op. We zijn je graag van dienst!

Starterstraining: Vakbekwaam indiceren en organiseren vanuit Zvw

Voor wie: Startende wijkverpleegkundige / indicatiecoach / niveau 5–6
Duur: 3 dagdelen
Aantal deelnemers: Min. 6–max. 10
Geaccrediteerd: Ja. 10 accreditatiepunten en 8 ODA–punten(V&VN)
Certificaat: Ja

Dit ga je leren

Deze training is speciaal ontwikkeld voor startende wijkverpleegkundigen en indicatie coaches die weinig ervaring hebben met het indiceren en organiseren van zorg vanuit de Zorgverzekeringswet.

In deze training werk je zelfstandig een praktijkgerichte casus uit in het ecd Nedap Ons®. Hierbij gebruik je ons verpleegkundig VIOmodel, een handige tool waarmee je in 6 stappen het hele proces van indiceren en organiseren van zorg doorloopt. Met behulp van de VIOchecklist geef je na elke stap feedback op elkaars werk en leer je ook door de bril van de zorgverzekeraar te kijken. Welke informatie heeft de zorgverzekeraar nodig om te komen tot een goede beoordeling van de indicatie?

Je leert ook veel mét en van elkaar. Zo bespreek je elke stap zowel in tweetallen als centraal. De trainer geeft daarbij vanuit de praktijk tips en tricks mee. Na deze interactieve training kun je de opgedane kennis direct toepassen in je eigen praktijk.

Meer informatie over deze training?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We zijn je graag van dienst!

MBO 4: Vakbekwaam indiceren en organiseren vanuit de Zvw

Ondersteun jij bij het indicatieproces en wil jij je hierin scholen zodat je jouw rol binnen het proces nog beter kunt vervullen? Schrijf je dan nu in voor deze training!

 

Voor wie: MBO verpleegkundigen in de wijk die ondersteunen bij het indicatieproces / niveau 4
Duur: 2 dagdelen
Aantal deelnemers: Min. 6–max. 10
Geaccrediteerd: Ja. 7 accreditatiepunten en 5 ODA–punten (V&VN)
Certificaat: Ja

Dit ga je leren

Deze training is erop gericht jouw kennis en vaardigheden op het gebied van indiceren en organiseren van zorg vanuit de Zvw te vergroten en versterken.

Tijdens deze training verkrijg je inzicht in het algehele proces van indiceren en organiseren van zorg door aan de slag te gaan met een praktijkgerichte casus. Met behulp van ons verpleegkundig model, het VIO-model, werk je in 6 stappen en volgens Omaha System een individueel zorgplan uit in het ECD van Nedap Ons.

Hierbij gaan we niet alleen in op het verpleegkundig proces, maar ook op de relevante wet- en regelgeving, effectief communiceren, SMART formuleren en hoe jouw rol en verantwoordelijkheden zich verhouden ten opzichte van de HBO-verpleegkundige die voorbehouden is een indicatie te stellen.

Tijdens de uitwerking van de indicatiestelling ontvang je handige tips & tricks en word je gewezen op de meest voorkomende valkuilen die voorkomen bij indiceren en organiseren van zorg.

 

Meer informatie over deze training

Vanaf juli wordt deze training in zowel incompany als in open-aanbod aangeboden. Houd onze website in de gaten of neem vrijblijvend contact met ons op.

Training: Doelgericht en SMART rapporteren

Wil jij jouw schrijf- en rapportagevaardigheden aanscherpen? Schrijf je dan nu in voor deze training!

Voor wie: Verpleegkundigen en verzorgenden
Duur: 1 dagdeel
Aantal deelnemers: Min. 6–max. 10
Geaccrediteerd: Nee
Certificaat: Ja

Dit ga je leren

In deze training leer je niet alleen wat rapporteren in de zorg inhoudt, maar ook hoe je een rapportage doelgericht maakt. Je leert aan de hand van een casus SMART te formuleren en hoe je volgens de SOA(E)P methode en de Richtlijn verpleegkundige en verzorgende verslaglegging (V&VN, 2011) jouw rapportage structureert. Tijdens de training ontvang je handige tips & tricks en word je gewezen op de meest voorkomende valkuilen bij rapporteren.

 

Meer informatie over deze training

Op dit moment bieden wij deze training enkel incompany aan. Vanaf september wordt deze ook in het open-aanbod aangeboden. Houd onze website in de gaten of neem vrijblijvend contact met ons op.

Sluiten

Bekijk ons aanbod

E
Vakbekwaamheid
E
(Persoonlijk) leiderschap
E
Talent ontwikkeling
E
Kwaliteit